29 July 2011

Veerlig Vla-skywe



Veerlig Vla-skywe*

Vandag se resep is heerlike vla-skywe met karamel! Hierdie resep bevat veerlig blaardeeg (puff pastry) wat perfek is vir beide soet- en southappies.

Die blaardeeg breek bietjie die soet van die tuisgemaakte vla en die gekookte kondensmelk (karamel).

Spog 'n bietjie met jou bak-vernuf by die volgende koek-en-tee!


21 July 2011

19 July 2011

Klein Karamel Kolwyntjies



Klein Karamel Kolwyntjies

Klein, kleurvol en kitsvinnig! Hierdie kolwyntjie resep is ideaal vir 'n kits tee-en-koek partytjie! Veral omdat dié resep nét 'n halfuur van jou tyd steel!

Die opsies van versiering is eindeloos, maar vir hiérdie 'kitsvinnig' kolwyntjie resep het ek veral gaan kyk na bestandele wat algemeen in ons koskaste voorkom!

Phyllo Perske Presentjie



 

*Phyllo Perske Presentjie*
Een bestandeel wat nooit verlore sal gaan in jou yskas nie, is Phyllodeeg! Nie net 'n wonderlike bestandeel om mee te werk nie, maar ook ewe maklik!
Hierdie resep bestaan uit net vier bestandele! Dit is perfek vir 'n soethappie, tee-tyd-tertjie of self as 'n medium grootte poeding. Jy kan natuurlik die bestandele vermeerder of verander na jou eie smaak of vookeur van vrugte. Ek het hierdie kombinasie gebruik omdat dit die geheime bestandeel komplimenteer: Nutella!*


11 July 2011

CrèmeKaneelKrulle*



 





Oeee, ek wou nog altyd weet hoe word die heerlike Cinnabuns gebak wat in meeste winkelsentrums verkoop word. Soos enige bakkery is hul resepte dalk nie die geheim nie, maar die metode. So het ek aan die werk gespring om my eie 'cinnabun resep', soos dit bekend staan, uit te werk. Mag ek bylas dat dit vanaf probeerslag een baie mooi uitgekom het! So ek hoop werklik dat hierdie resep vir jou nét so lekker en maklik sal wees soos vir my! Die naam val net so lekker op die tong: CrèmeKaneelKrulle*